Семейна игра Калаха - Манкала / Kalaha Mancala

  • Кат. номер: 14005

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СА НАЛИЧНИ НА СКЛАД И СЕ ИЗПРАЩАТ В РАМКИТЕ НА 2 РАБОТНИ ДНИ!

Безплатна доставка за поръчки на стойност 99 лв. до офис на Спийди! За стойност на поръчката се приема стойността на продуктите, без други такси, комисионни или стойност на куриерската услуга!

 

КАЛАХА

 

Цел на играта: Да се съберат най-много скъпоценни камъни до края на играта.

Подготовка за игра: Играта се разполага между двамата играчи. 6-те джоба пред теб са твоето поле за игра, освен това големият джоб пред теб, който се нарича Манкала, също е част от твоето поле.

Разпределете по 4 камъчета във всеки от 12-те джоба (като цвета няма значение).

Начин на игра: Един от играчите започва играта като взема всички камъни от някой от своите джобове и ги разпределя едно по едно в другите в посока обратна на часовниковата стрелка, като започва от джоба, следващ този от който са взети камъните. При твой ход, твоята Манкала се брои за джоб. Ако имаш достатъчно камъни в ръката си, така че да минеш през твоята Манкала, продължаваш да поставяш камъни в джобовете на твоя опонент, като прескачаш и не поставяш камъни в неговата Манкала.

Ако последния камък в твоята ръка е на ред да бъде поставен в твоята Манкала, ти имаш право на още един ход.

Ако последният камък в ръката ти попадне в празен джоб от твоята страна на таблата, ти можеш да вземеш този камък, както и камъните на опонента ти, които се намират в противоположният на този джоб и да ги поставиш в твоята Макала.

Победител в играта: Играта свършва когато всички шест джоба от едната страна на  игровата табла са празни. Другият играч събира останалите му камъни от неговите джобове в собствената си Манкала.

Играчът, който има повече камъни в Манкалата си е победител.