Търсачи на динозаври

 • Кат. номер: 59334

Търси и намери динозаврите! Можете ли да намерите всички динозаври, които се крият в джунглата? Игралната дъска е пълна с древни влечуги, но можете ли да ги намерите преди другите играчи?

Променящата се дъска съставена от части на пъзел е различна за всяка игра!

Двустранна игрална дъска – с две нива на трудност.

Предлага се с книжка с малко информация за всеки динозавър (на английски език).

Съдържание: 12 двустранни части под формата на пъзел за игрово поле, 55 карти, 4 „дъски с местообитание“, 17 фигурки на динозаври, 5 динозавърски яйца.

Цел на играта: Събери първи 5 фигурки на динозаври или 2 динозавърски яйца като най-бързо откриеш скрилите се в праисторическия свят животни.

Преди много години, динозаври са бродели по Земята. Множество различни животни – малки и големи, са изиграли своята роля в историята на планетата. Впуснете се във вълнуващо приключение и се опитайте да откриете местата на всички скрити животни. Ако имате късмет, можете да намерите едно или две яйца…. а дори да видите някое излюпено.

Подготовка за игра:

 1. Внимателно отделете от картонената основа частите на игровото поле, динозавърски яйца и дъски с местообитание;
 2. Изберете от коя страна на игровото поле ще играете. Там където джунглата е нагъсто е по-сложно да се намери това, което търсите!!!
 3. Обърнете всички части и ги съединете в произволна последователност. Всеки път когато сглобявате дъската за игра можете да създадете уникален и различен праисторически свят. Уверете се, че всеки от играчите може да достигне свободно до всяка част на игровото поле.
 4. Раздайте на всеки играч „дъски с местообитание“, а тези които остават отделете на страни – те няма да ви трябват.
 5. Разбъркайте картите и ги разделете на две колоди. Поставете колодите с картинките надолу, фигурките на животните и динозавърските яйца близо до игровото поле.

Играта може да започне!

Как се играе?

 • Започва най-младият участник. Той бързо обръща най-горните карти от двете колоди, така че всички да виждата какво е нарисувано на тях.
 • Всички участници се опитват да намерят и двете картинки върху игровото поле. Първият играч, който ги намери трябва едновремено да постави пръсит върху двете изображения.
 • Когато играч е намерил картинките на игровото поле и ги е маркирал с пръст, той печели фигурка на динозавър, която поставя върху собствения си хабитат. В случай, че няколко играча едновремено маркират изображенията, то никой не взема фигурка.
 • Проверете картите за динозавърско яйце в долния ъгъл. Ако има такъв символ и на двете карти, то победителя в рунда получава също и яйцето.
 • Отворените карти се поставят на страна и вече не се използват в тази игра. Започва следващия рунд, като следващият играч обръща нови две карти.

Победител в играта:

Първият, който е събрал 5 животни или „два сандъка със съкровище“ е победител.

57,90 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 57,90 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!