Rummy

Rummy

Съдържание: 104 карти за игра, 2 карти джокер, 4 стойки за карти

Rummy е вариант на игра на карти, който се играе с плочки вместо с карти. Изобретен през 30-те години на миналия век от Ephraim Hertzano. Игра, която изисква и късмет, и стратегическо планиране, тя може да осигури часове на забавление.

Играйте играта с двама до четирима души. Има 106 плочки в четири различни цвята, черно, червено, оранжево и синьо, с числа от 1 до 13. В тези плочки са включени две джокери (диви плочки).00 / 01:32

Премахнете всички плочки от стойката си, за да спечелите играта. Постигнете това, като ги оформите в смеси, които са писти и групи от числа.

Дръжте възможно най-малко точки в ръцете си, тъй като ще загубите броя на точките, които имате в ръката си, когато опонентът излезе първи.

Смесете плочките с лицето надолу на масата. Всеки играч трябва да вземе една плочка. Играчът с най-голям брой на плочката си започва пръв. Останалите играчи се редуват в посока, обратна на часовниковата стрелка. След определяне на първия играч, всеки играч трябва да вземе 14 плочки и да ги постави на стойката си.

Правила на играта

Пуснете мач, ако имате поне три плочки от един и същи цвят в последователен ред - например, червена шест, седем и осем. Възпроизвеждане на група, ако имате три или повече плочки с еднакъв номер, но с различни цветове - например, три плочки с номер шест в тях, в оранжево, черно и червено. Плочките трябва да се поставят с лицето нагоре на масата.

Поставете плочките на масата, когато имате първоначално обединяване от 50 точки в една или повече групи или изпълнения. Тези точки трябва да идват от плочки, които вече са на рафта. Всяка плочка струва броя точки, отпечатани върху плочката. Джокерите могат да бъдат заменени с всякакви плочки и струват по 30 точки. Срокът за завой е две минути.

Играйте "на масата", след като сте направили първото си обединяване, манипулирайте и пренаредите предишните си смеси. Уверете се, че всяка група съдържа най-малко три плочки. Вие не можете да вземете плочка далеч от поредица, която има джокер в нея; можете да вземете джокер а от обединението, като го замените с плочка в ръката си със същата стойност, която представляваше. Трябва да използвате джокера веднага след като го извадите от една комбинация, в комбинация с поне две плочки от ръката си, за да сложите друга маса на масата. Ако не можете да добавите към предходни melds на вашите собствени или на вашите опоненти, трябва да вземете плочка от масата и да изчакате до следващия завой да играете. Продължете да вземате плочки на всеки ход, докато не успеете да играете.

 

Резултат играта, когато един играч е играл всички плочки на багажника си. Джокерите са на стойност 30 точки; всички други плочки струват стойността на номиналната стойност на плочката. Всеки играч изчислява стойността на плочките, които е поставила на масата и изважда стойността на плочките, останали в багажника. Победителят изчислява резултата си, като добавя плочките, които е поставила на масата, и ги добавя към сумите на останалите играчи на масата.

 

Производител: Nelostuote Oy / Tactic Games, Финландия

Вносител: Красив Ум ЕООД, България, krasivum.com

София, ул. Карпати 10, e-mail: office@krasivum.com

80,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 80,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!