Туше / Touche

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СА НАЛИЧНИ НА СКЛАД И СЕ ИЗПРАЩАТ В РАМКИТЕ НА 2 РАБОТНИ ДНИ!

Безплатна доставка за поръчки на стойност 99 лв. до офис на Спийди! За стойност на поръчката се приема стойността на продуктите, без други такси, комисионни или стойност на куриерската услуга!

 

Стртегическа, увлекателна игра за цялото семейство - премисли всеки ход и направи пръв три различни форми на полето. Това гениално съчетание на карти с настолна игра увлича всички членове на семейството в общо забавление и желание за победа!

 

Цел на играта: Състезавайте се, за да завършите различни модели, съставени от четири или пет пионки, поставени на игралното поле. Първият играч, който е завършил три различни модела печели.

Подготовка за играта: Изберете кой ще раздава картите, това ще е този, който изтегли най-високата карта от тестето.. Раздаването на картите започва от ляво на дясно..

Играта съдържа два пакета от карти, които се раздават всичките, като се поставя с лицето надолу пред всеки играч. Всеки играч изтегля първите 5 карти от купчината си, като ги държи в ръка.

Моделите:За да спечелите играта, трябва да завършите 3 или 4 фигури описани по-долу, преди другите играчи.

Квадрат – състои се от 4 пионки

Т-образно – пет пионки, които са хоризонтално, вертикално или диагонално

Линия – вертикален, хоризонтален или диагонален ред от 5 пионки

Кръст – 5 пионки, които са едновременно вертикално, хоризонтално или диагонално

Играчите сами избират цвета на пионките, с които ще играят. Пионките се поставят на празните места на полето, които отговарят на картите на играчите. Черните маркери се поставят до игралната дъска.
Внимание: Черните маркери не може да се избират, защото те се използват, за да се отбелязват завършените модели на полето.

Как се играе:На полето за игра всяка карта е изобразена два пъти. Играчът, който седи в ляво от раздаващия стартира играта като слага една от картите в ръцете му с лицето на горе пред игралното поле като започва нова купчинка с изиграни карти. След това поставя един от своите маркери върху съответстващото квадратче на игралното поле. Играчът отново трябва да възобнови петте карти в ръката си като изтегля още една карта от своята купчината.

Пример : Ако искате да играете с карта – 3 купа сложете я в купчината пред вас с изиграни карти и поставете пионката на едно от двете места, където има 3 купа на игралното поле. След това изтеглете нова карта от вашата купчината.

Играта продължава по часовниковата стрелка. В последващите ходове, играчите се опитват да завършат вече започнатите модели. Това може да стане като се играят карти, които са в близост до вече позиционираните пионки. Всъщност вие можете да играете всяка една карта, чието поле е свободно.

Всички пионки в един завършен модел (образец), трябва да са от един и същи цвят, така че да не са използвани пионките на други играчи.

Блокиране: Когато играете своя ход можете да попречите на опонентите си да завършат започнат модел, като поставите пионката си така че да блокира образеца на противника.
Joker Card: Играенето на тази карта означава, че можете да поставите пионката на всяко място на полето, дори да замените пионката на противника със собствения си. Премахнете пионката на другия играч, ако блокира шаблона ви или ако искате да спрете опонента да завърши своя модел.

Свободно пространство: Можете да използвате „Свободното пространство“ само ако това е последния ви квадрат за завършването на вашия модел. Свободни сте да използвате всяка от вашите карти и да поставите маркера на този квадрат, ако това означава, че с него е възможно завършването на ваш модел.

Ако някой играч изчерпи своята купчина с карти, раздавача събира от всички играчи неговото изиграно тесте, разбърква ги и ги раздава отново.Ако имате останали карти в купчината за теглене, поставете ги върху новата купчина и ги използвайте първо тях.

Ако държите карта която вече за нея са маркирани и двата възможности на полето, може да я поставите в купчината на изиграните карти и да си изтеглите нова.
Но тогава играча след вас е на ход!

Завършени модели: Когато завършите даден модел, извикайте „Туше“ („Touche!“). Върху вашите пионки се поставят черни, за да се отбележи, че тези квадрати не могат да се използват повече по време на играта. Раздаването е завършено и всички непокрити пионки се връщат на играчите.

Ако успеете да завършите два модела в един ход, се признава само единия. Победителят от това раздаване е пръв в следващото. Той изиграва своята карта и поставя пионката на полето.

Играта става все по – трудна след всеки кръг, тъй като има повече завършени модели на полето и възможностите за изграждане на нови, стават все по – малко.

Отборна игра: Всеки отбор си избира цвят пионки и ги разпределя между съотборниците.Играчите от един отбор не могат да седят един до друг и да помагат със съвети на съотборниците си по време на играта.Всеки играч от отбора има свое собствено тесте за игра, но целта за завършване на фигурите е обща.

Победителят: Този играч или отбор който успее да завърши три различни модела.

Играта съдържа: Игрово поле, 2 тестета карти за игра (110 бр.), 210 пионки - пирамида.

59,90 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 59,90 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!