Карти за игра Angry birds

  • Кат. номер: 40769

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СА НАЛИЧНИ НА СКЛАД И СЕ ИЗПРАЩАТ В РАМКИТЕ НА 2 РАБОТНИ ДНИ!

Безплатна доставка за поръчки на стойност 99 лв. до офис на Спийди! За стойност на поръчката се приема стойността на продуктите, без други такси, комисионни или стойност на куриерската услуга!

 

Цел на играта:

Да бъдете единствения играч, който има карти.

Подготовка:

Разбъркайте картите и ги раздайте по равно между играчите. Ако останат няколко, те се слагат на масата и се дават на победителя от първия рунд. Дръжте тестето си така, че опонентите да виждат само горната част на картата, а вие  - долната. Най-младият участник е първи.

Как се играе:

Играчът, който е на ход, избира едно от качествата на картата, която е най-отгоре -  Сила, Разстояние, Цел, Рядкост – и чете на глас числото (картинка А). Останалите играчи четат числата срещу същите качеста от своите карти. На чийто играч качеството  е най-голямо, печели и останалите му дават картите, с които току-що са загубили. Ако има равенство, картите се оставят на масата и само двамата играчи, с равни числа продължават да се състезават един срещу друг,  играейки със същото качество. Който спечели, прибира всички карти оставени на масата плюс най-горната карта на последния победен играч.

Строеж:

По време на играта всеки от играчите се старае да построи от картите си структура от 3 части. Всяка структура може да съдържа в себе си само един материал (дърво, камък, лед).

Когато спечелите рунд, погледнете задната страна на картите (както и на печелившата ви карта), за да видите дали има някакви части, които да използвате за структурата си. Първо имате нужда от две вертикални греди (1) и една хоризонтална, която да сложите отгоре (2). Ако намерите една или повече части, от които се нуждаете, поставете картите с тези части на масата, а останалите карти поставете най-отдолу на тестето. След като поставите хоризонталната греда, проверявайте печелившите си карти, както и тези, чрез които вече сте спечелили, за прасенца. Ако намерите прасенце, поставете го най-отгоре на структурата си (3). Сега е време за рунда „Удар с прашка“.

Рунд „Удар с прашка“:

Веднага щом някой от играчите сложи прасенце на структурата си, прочита стойността на картата в горния ляв ъгъл при „Удар с прашка“ и останалите играчи също прочитат тази стойност на картите си, които са наред за игра (картинка В). Най-високата обявена стойност печели рунда.

Ако прасенцето върху структурата спечели, играчът взима всички карти на масата – вкючително и структурите на другите играчи и ги поставя най-отдолу на тестето си. Играта продължава на празна маса.

Ако накой от другите играчи спечели, той събира само прасенцето и останалите топ карти от ръцете на играчите, но техните структури остават на масата.

Нов рунд:

Играчът, който е спечелил предния рунд, винаги започва новия, прочитайки някоя стойност от собствената си топ карта.

Привършване на картите:

Когато картите ви свършат, но все още имате карти в структура, избирате една, започвайки от най-горната и продължавате да играете. Ако дори и картите от структурата ви са използвани, изгаряте от играта.

Печелене на играта:

Последният играч с карти – печели!

Вариации за по-бърз край на играта:

Когато останат само двама играчи и никакви карти на масата, можете да решите да приключите играта, следвайки следните правила:

Играта се играе без рунда "удар с прашката" и масата никога не остава празна. Играта свършва, когато един от играчите построи две структури с по едно прасенце отгоре. Играчът с най-много карти взети заедно до този момент печели играта. Не повече от две структури могат да бъдат построени от всеки играч.

Същите правила важат и когато каритите привършват.

10,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 10,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!