Генерал / Yatzy

  • Кат. номер: 40398

ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СА НАЛИЧНИ НА СКЛАД И СЕ ИЗПРАЩАТ В РАМКИТЕ НА 2 РАБОТНИ ДНИ!

Безплатна доставка за поръчки на стойност 99 лв. до офис на Спийди! За стойност на поръчката се приема стойността на продуктите, без други такси, комисионни или стойност на куриерската услуга!

 

Съдържание: 5 зара, чаша за зарове, бланки за отчитане на резултата.

Цел на играта: Всеки играч се стреми да събере максимално количество комбинации, които са разпределени по категории на бланката за отчитане на резултата, избирайки и хвърляйки заровете. Комбинациите могат да се избират не последователно.

Как се играе: Във всеки рунд играчът има право да избере броя на заровете, с които иска да играе, Играчът може да избира, кои зарове да хвърля повторно. Също така има право да се откаже да се възползва от правото си на три хвърляния. Броя на играчите е неограничен, като играта се движи по часовниковата стрелка.

Отчитане на резултата: В началото се избира един от играчите, който да отчита резултата. Всеки от играчите има колона на бланката, в която се отчита резултата в съответната категория. Пример: При първото хвърляне имате 1-4-4-6-6. Оставяте шестиците и хвърляте другите три зара. Резултата е 6-4-2. Отново оставяте шестицата и хвърляте останалите два зара, като получавате резултат 5-5. Вие имате комбинация "Full House", която дава 28 точки, които се отбелязват срещу графата  "Full House".

След всяко хвърляне трябва да се запълни някоя графа, дори и резултата да е "0". Всяка графа по време на играта може да бъде запълнена само веднъж. Графата в която е нанесена "0" не може да се ползва втори път. Ако графата за комбинации вече е заета, следва да се постави "0" в някои от другите графи.

Победител в играта: Победител в играта е  играчът, който събере най-много точки.

Комбинации:

Единици: Опитайте се да съберете максимално много единици. Всеки зар дава една точка. 1-1-1-1-6 = 4 точки. По същия начин се смятат комбинациите от две до шест: 2-2-2-4-5 = 6 точки.

Бонус: Играчът събрал 63 или повече точки в горната таблица получава 50 точки, които се писват в графата Бонус.

Чифт: Опитайте се да хвърлите чифт. За резултат се отчита сумата от числата в чифта.

Два чифта: Опитайте се да хвърлите два чифта. За резултат се отчита сумата от числата в чифтовете.

Каре:  Четири зара с еднакъв резултат, точките са сумата от четирите зара.

Малък Страйт: Пет зара с резултат от 1 до 5 - 15 точки.

Голям Страйт: Пет зара с резултат от 2 до 6 - 20 точки.

Full House:  Чифт и тройка с различни стойности 4-4-4-6-6 = 24т. - резултата е сбора от всички стойности.

Шанс: Общата сума от всички зарове независимо от комбинацията. Това е полезен последен ход, когато резултата няма къде да бъде вече нанесен.

29,90 лв.